Čo predchádzalo vzniku Institut Esthederm (IE) a kto za ňou stojí?

Čo predchádzalo vzniku Institut Esthederm (IE) a kto za ňou stojí? Aká
je jej filozofia a poslanie? Aj to vám môže napovedať o kvalite,
hodnotách a smerovaní produktov z tejto kozmetiky, ktorá nazerá na
pokožku inak a verí v jej prirodzené fungovanie.

 

"Ak pokožka trpí, je lepšie naučiť ju správne fungovať, než ošetrovať..."
                                                                                                                           
         Jean-Noel Thorel, farmaceut a biológ, zakladateľ NAOS

Jean-Noel Thorel (JNT) začal svoju kariéru v jednej parížskej lekárni a boli to práve skúsenosti so zákazníkmi, ktoré sa stali základom jeho odhodlania lepšie pochopiť potreby a riešiť problémy iným spôsobom. Nasledovalo jeho pôsobenie vo farmaceutických firmách, ktoré vďaka jeho vizionárskym myšlienkam prirodzene viedlo k založeniu vlastného výskumného centra pre kozmetológiu a aplikovanú dermatológiu. S pomocou renomovaných dermatológov a biológov sa mu podarilo vytvoriť prvé inovatívne produkty a zaregistrovať prvé patenty. Tvorbou nových riešení inšpirovaných pleťou a hlbším presahom až do kožnej bariéry prispel k zmene legislatívy a napokon úplne zmenil pohľad na starostlivosť o pleť a na to, čo je tradičná kozmetika. 

Koža je životne dôležitý orgán. Preto je potrebné rešpektovať cyklus bunky, jeho mechanizmy a princípy fungovania. Predstavuje sofistikovaný ekosystém neustále sa prispôsobujúci svojmu prostrediu, kde plní funkciu bariéry a vplyvom prostredia reaguje napríklad potením či pigmentáciou.

Slnko je základ. Ak je príliš veľké množstvo slnečného žiarenia nebezpečné, tak naopak aj jeho nedostatok je nebezpečný! Jean Noel miloval slnko, a zároveň bol sám alergik. Prevratným bol preto práve počiatočný vývoj a výroba produktov pre slnečné opaľovanie pre hypersenzitívnu pokožku so sklonom k alergiám, netolerujúcim slnečné žiarenie a pre pacientov s medikáciou. Chcel vyvinúť produkty, vďaka ktorým by sa dalo využiť zo slnka to dobré, ale pritom by sa nezabudlo aj na ochranu. Cieľom bolo znížiť senzitivitu na slnko a postupne sa adaptovať vďaka trojitej ochrane, a to za pomoci bunkovej ochrany a adaptačnej technológii spolu s minerálnymi filtrami. JNT zaujal rozdielny postoj k
slnku než zvyšok dermokozmetického trhu pretože vnímal už opálenú pleť ako prirodzene chránenú. 

Postupom rokov prišli na rad prelomové míľniky v podobe vývoja kultových produktov. Jedným z nich je nepochybne micelárna voda a o pár rokov na to aj technológia Cellulárnej - bunkovej vody. 

Eau Cellular Patent


Výnimočnosť tejto celulárnej vody tkvie v tvorbe ideálneho bunkového prostredia. Všetky produkty Institut Esthederm boli vytvorené za účelom zachovávať mladistvosť a korigovať starnutie pleti vytvorením optimálneho prostredia pre pokožkové bunky s unikátnou bunkovou vodou. Revolučným je koncept prevýchovy a tréningu pokožky v každodennej starostlivosti pre liečbou bunkových disfunkcií. 
Celulárna voda sa nachádza v jadre produktov pre optimalizáciu bunkového metabolizmu. Je 100% biomimetická v perfektnej afinite s vodou v pokožke. Zachováva bunkovú morfológiu a životaschopnosť.

Institut Esthederm aj vďaka svojim prevratným výskumom stavia na ekobiológiu pre nový
pozitívny prístup k starostlivosti o pleť a vníma 4 spoločné princípy, ktoré sú jadrom produktov:
1. Vnímanie kože ako ekosystému
2. Interakciu s prirodzenými mechanizmami
3. Pôsobenie na príčiny nielen na dôsledky
4. Biomimetismus 

V duchu tejto filozofie sa uprednostňujú molekuly prirodzene prítomné v pokožke a vyberajú sa najčistejšie aktívne látky len v nevyhnutnom množstve. Starostlivý výber zložiek má imitovať prirodzené mechanizmy odohrávajúce sa v pokožke a učiť ju ako obnoviť jej ochranné mechanizmy a posilniť prirodzené biologické procesy.

in